سیستم مه پاش

معرفی سیستم مه پاش گلخانه و تجهیزات آن

مه پاش گلخانه

مه‌پاش گلخانه یکی از مهم‌ترین سیستم‌های آبرسانی ‌می‌‌باشد. این سیستم هنگا‌می‌ که آب را دریافت ‌می‌‌کند، با استفاده از یک سری فرایندها آن را به پودر تبدیل ‌می‌‌کند و در نتیجه بر روی گیاهان ‌می‌‌ریزد. این موضوع باعث ‌می‌‌شود تا دمای محیط درون گلخانه خنک شود و در نتیجه رطوبت مورد نیاز گیاهان نیز تا‌مین گردد. البته در حالت کلی سیستم مه‌پاش در کارخانه‌ها، رستوران‌ها، فضاهای باز، مرغداری‌ها و گاوداری‌ها نیز مورد استفاده قرار ‌می‌‌گیرد. در آنجا با بهره‌گرفتن از این سیستم به پایین آمدن دمای دستگاه‌ها و یا دمای بدن حیوانات کمک ‌می‌‌کنند. اگر ‌می‌‌خواهید در رابطه با نحوه عملکرد، کاربرد و انواع موضوعات مرتبط با مه‌پاش گلخانه اطلاعات کاملی به دست آورید، پیشنهاد ‌می‌‌کنیم که در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

بررسی اجزای تشکیل دهنده مه‌پاش گلخانه

مه پاش گلخانه

پیش از اینکه بخواهیم به بررسی نحوه عملکرد مه‌پاش گلخانه بپردازیم، بهتر است تا اجزای تشکیل دهنده آن را به صورت کامل به شما معرفی کنیم. اولین و مهم‌ترین جزء سیستم مه‌پاش، مخزن آب ‌می‌‌باشد. مخزن با توجه به نوع کاربری و متراژ گلخانه در حجم‌های متفاوت قابل تهیه است. بخش دیگر مربوط به تامین برق مورد نیاز دستگاه‌های به کار رفته در سیستم مه‌پاش گلخانه ‌می‌‌باشد. این بخش با انتقال انرژی به سیستم مه‌پاش به نوعی زمان خاموش شدن و همچنین روشن شدن آن را کنترل ‌می‌‌کند.

بخش بعدی که در سیستم مه‌پاش مورد استفاده قرار ‌می‌‌گیرد، دستگاه تصفیه آب ‌می‌‌باشد. این دستگاه آبی که از مخزن ‌می‌‌آید را با توجه به پارامترهای تعیین شده برای آن، فیلتر کرده و سپس به بخش بعدی انتقال ‌می‌‌دهد. جزء دیگری که در سیستم مه‌پاش گلخانه به کار رفته است، پمپ صنعتی یا پمپ مه‌پاش نام دارد. این پمپ آب را از دستگاه تصفیه ‌می‌ گیرد و با استفاده از پروانه‌هایی که درون آن وجود دارد، فشار را افزایش داده و به درون لوله‌ها پمپاژ ‌می‌‌کند. بخش دیگر پایه نازل‌های مه‌پاش نام دارد. این بخش همانطور که از نامش پیداست نازل‌ها را در مکانی بیرون از لوله‌ها نگه ‌می‌‌دارد و به پخش شدن بهتر آب کمک ‌می‌‌کند. بخش آخر، نازل‌های سیستم مه‌پاش گلخانه ‌می‌‌باشد. این قطعات وظیفه دارند تا آب را در کمترین زمان ممکن در محیط گلخانه پخش کنند.

باید به این نکته توجه کنید که برای نصب کردن اجزای سیستم مه‌پاش گلخانه، باید از یک شخص حرفه‌ای کمک بگیرید. در غیر این صورت ممکن است خسارات بسیار زیادی به شما وارد شود.

مقاله ما را در مورد گلخانه و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید را از دست ندهید.

نحوه عملکرد سیستم مه‌پاش گلخانه

نحوه عملکرد سیستم مه‌پاش گلخانه بدین صورت است که ابتدا آب از درون لوله‌های اصلی به مخزن آب انتقال پیدا ‌می‌‌کند. سپس آب موجود درون مخزن، به سمت دستگاه تصفیه آب حرکت ‌می‌‌کند و پس از فیلتر شدن به محفظه درون پمپ آب وارد ‌می‌‌شود. آب در آنجا تحت تاثیر پروانه پمپ قرار گرفته و سرعت و فشار آن افزایش پیدا ‌می‌‌کند.

در مرحله بعدی آب توسط پمپ مه‌پاش به درون لوله‌ها پمپاژ ‌می‌‌شود و در نتیجه با استفاده از نازل‌ها، تبدیل به پودر ‌می‌‌شود و در محیط گلخانه پخش ‌می‌‌گردد. در طی این فرایند دمای محیط گلخانه به بهترین شکل ممکن کاهش پیدا ‌می‌‌کند. البته باید این مورد را در نظر داشته باشید که اگر پس از مدتی فعالیت کردنِ سیستم مه‌پاش، دمای گلخانه چندان کاهش پیدا نکرد، مطمئن باشید که برخی از نازل‌ها دچار گرفتگی شده‌اند و بدین صورت فرایند خنک سازی به درستی انجام نمی‌شود. در اینجا شما باید از یک تعمیرکار حرفه‌ای برای رفع این مشکل کمک بگیرید.

 

مزایای استفاده از سیستم مه‌پاش گلخانه

در حالت کلی به دلیل اینکه سیستم مه‌پاش گلخانه، مقدار بسیار زیادی آب را به صورت پودر شده در محیط پخش ‌می‌‌کند، به بهترین شکل ممکن دمای گلخانه را کاهش ‌می‌‌دهد. همچنین این مدل آبیاری به نوعی باعث تازه شدن برگ گیاهان نیز ‌می‌‌شود. یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم مه‌پاش این ‌می‌‌باشد که شما با استفاده از آن، ‌می‌‌توانید در فصل‌های گرم سال دمای محیط درون گلخانه را تا حد مطلوبی کاهش دهید. همچنین در فصل زمستان ‌می‌‌توانید به منظور جلوگیری از خشک شدن و از بین رفتن گیاهان، این سیستم را مورد استفاده قرار دهید.

نکته دیگری که در رابطه با مه‌پاش گلخانه وجود دارد این است که ‌می‌‌تواند به بهترین شکل ممکن ‌میزان مصرف آب را کم کند و بدین صورت باعث کاهش هزینه‌های شما شود. از دیگر مزایای سیستم مه‌پاش گلخانه ‌می‌‌توان به این مورد اشاره کرد که دستگاه مورد نظر این قابلیت را دارد تا با پمپاژ کردن آب از ورود هرگونه آفات و حشرات جلوگیری کند و عمر گیاهان موجود درون گلخانه را افزایش دهد.

ویژگی‌های سیستم مه‌پاش گلخانه

از ویژگی‌های دستگاه مه‌پاش گلخانه باید به این مورد اشاره کنیم که این سیستم، قابلیت کنترل مدت زمان و مقدار پمپاژ آب را دارد. بدین صورت شما ‌می‌‌توانید در برخی از فصل‌های سال، مانند تابستان مقدار و مدت زمان پمپاژ آب را افزایش داده و در فصل‌هایی همچون زمستان آنها را کاهش بدهید. همچنین ‌می‌‌توانید برای انجام دادن فرایند سمپاشی از این سیستم بهره ببرید. سیستم مه‌پاش گلخانه ‌می‌‌تواند به بهترین شکل ممکن سم را بر روی تما‌می‌ بخش‌های گیاه پخش کرده و از نابود شدن آنها جلوگیری کند. همچنین نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر برای سم پاشی از دستگاه مه‌پاش استفاده کنید، دیگر نیازی به نیروی انسانی ندارید و تنها با ریختن مقدار سم مورد نیاز درون مخزن مه‌پاش و زدن چند دکمه این فرایند را در راحت‌ترین حالت ممکن انجام دهید. 

بررسی کاربردهای دستگاه مه‌پاش

مهمترین کاربرد سیستم مه‌پاش، مربوط به گلخانه‌ها ‌می‌‌شود. همانطور که اشاره کردیم این دستگاه برای خنک‌سازی محیط گلخانه‌ها مورد استفاده قرار ‌می‌‌گیرد. همچنین در دامداری‌ها و یا مرغداری‌ها برای خنک کردن حیوانات و کاهش تلفات، از این مدل سیستم استفاده ‌می‌‌گردد. همچنین به منظور سمپاشی در گلخانه‌ها نیز از این دستگاه استفاده ‌می‌‌گردد.

مه پاش دامداری

بررسی انواع مه‌پاش گلخانه

به طور کلی سیستم مه‌پاش گلخانه از سه نوع مختلف تشکیل شده است که یکی از آنها، مه‌پاش نازلی ‌می‌‌باشد که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم. مدل دیگر مه‌پاش پروانه‌ای ‌می‌‌باشد. در این دستگاه با بهره گرفتن از یک موتور دینام، آب به صورت چرخشی بر روی گیاهان موجود درون گلخانه پاشیده ‌می‌‌شود. مدل التراسونیک از دیگر انواع سیستم‌های مه‌پاش ‌می‌‌باشد. در این سیستم، آب تحت تاثیر لرزش دیافراگم موجود درون دستگاه قرار ‌می‌‌گیرد و به قطرات بسیار کوچکی تبدیل ‌می‌‌شود و در نتیجه به محیط درونی گلخانه پمپاژ ‌می‌‌گردد.

 

سوالات متداول             

آیا سیستم‌های مه‌پاش واقعا موثر هستند؟

بله این سیستم‌ها در هوای گرم، تاثیر بسزایی در کاهش دمای محیط و ایجاد دمای مطلوب دارند.

متوسط هزینه سیستم‌های مه‌پاش چقدر است؟

هزینه سیستم‌های مه‌پاش بسته به نوع سیستم، کیفیت قطعات، فضای تحت پوشش و شرایط نصب متفاوت است. بطور میانگین یک سیستم مه‌پاش متوسط از 60 میلیون تا 120 میلیون تومان هزینه دارد. لازم به ذکر است که سیستم‌های پیشرفته تر و بزرگتر هزینه‌های بالاتری دارند.

مصرف آب سیستم مه‌پاش چقدر است؟

در مقایسه با روش‌های سنتی مانند آب پاش، مه‌پاش‌ها کارایی بالاتری دارند و به همان نسبت آب کمتری مصرف ‌می‌ کنند. مصرف آب یک سیستم مه‌پاش به فاکتورهای مختلفی مثل حجم آب، زمان کارکرد و تعداد نازل‌های مه‌پاش بستگی دارد. به طور میانگین یک سیستم مه‌پاش متوسط 4 تا 8 لیتر آب بر ساعت استفاده ‌می‌ کند.

تفاوت سیستم ‌می‌ست (مه‌پاش) و فاگر چیست؟

سیستم‌های فاگر و ‌میست هر دو سیستم‌های موثری هستند که برای مقاصد متفاوتی استفاده ‌می‌‌شوند. فاگرها معمولا برای سرمایش محیط‌های بزرگ و باز استفاده ‌می‌ شوند، درحالیکه مه‌پاش‌ها برای محیط‌های کوچکتر کاربرد دارند. انتخاب شما به محیط و نیاز شما بستگی دارد.

سیستم مه‌پاش به برق نیاز دارد؟

بله پمپ سیستم‌های مه‌پاش برای کار نیاز به برق دارند و در برخی موارد مکانیزم کنترل این سیستم‌ها نیز با برق کار ‌می‌ کنند اما بطور کلی این سیستم‌ها کم مصرف هستند و برق کمی استفاده ‌می‌ کنند.

 

مه‌پاش ها بستر را خیس ‌می‌ کنند؟

خیر، سیستم‌های مه‌پاش بدون خیس کردن محیط، مه ایجاد ‌می‌ کنند که بسرعت تبخیر شده و باعث خنکی محیط ‌می‌ شوند. اگرچه فاکتورهایی مثل جهت وزش باد و شدت فشار نازل‌ها ممکن است سطح محیطتان را خیس کند.

آیا سیستم‌های مه‌پاش حشرات را دفع می‌کنند؟

سیستم‌های مه‌پاش باعث دفع حشراتی مانند پشه‌ها و مگس‌ها در محیط ‌می‌ شوند چون این حشرات کمتر در محیط‌هایی که از سیستم‌های مه‌پاش استفاده ‌می‌کنند حضور پیدا ‌می‌ کنند. اما مه‌پاش‌ها به تنهایی برای کنترل حشرات کافی نیستند و برای کنترل کامل آنها، باید از حشره‌کش‌ها و صفحه‌های حشره‌گیر در محیط استفاده کرد.

یک سیستم مه‌پاش به طور کلی چقدر ماندگاری دارد؟

طول عمر سیستم‌های مه‌پاش به فاکتورهای مختلفی مانند کیفیت قطعات، نحوه نگهداری و نحوه استفاده از این سیستم‌ها بستگی دارد و با مراقبت و نگهداری مناسب یک سیستم مه‌پاش با کیفیت بین 5 تا 15 سال ماندگاری دارد.

مه‌پاش‌ها برای چه دما‌هایی مناسب هستند؟

مه‌پاش‌ها در گستره دمایی زیادی قابل استفاده هستند، اما این سیستم‌ها برای اقلیم‌های گرم و خشک بسیار مناسب هستند. تاثیر خنکی سیستم‌های مه‌پاش در دماهای بالا چشمگیر است زیرا این سیستم‌های خنک کننده تبخیری ‌می‌ توانند به شکل قابل ملاحظه ای دمای محیط را کاهش دهند.

بهترین مکان برای سیستم‌های مه‌پاش کجاست؟

سیستم مه‌پاش را باید بگونه‌ای نصب کرد که بیشترین فضای تحت پوشش و بیشترین خنک کنندگی را داشته باشد. بطور کلی پیشنهاد ‌می‌‌شود که نازل‌ها را در ارتفاع 2 تا 3 متری نصب کنید.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید.

لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *